• Hälsoriddaren

I de lättkränktas land blir allt jobbigt


Det här kan tyckas basic och enkelt men det är del av allas vår verklighet. Det är en av de viktigaste styrdonen för vårat medvetande och många gånger sker det så subtilt att vi inte lägger märke till det själva... Det är de där anledningarna till att åsiktsmaskinen kickar igång och att Jante får vatten på sin kvarn och det är också det som får oss att ta beslut om att vilja hjälpa en medmänniska eller inte....

Våra föreställningar om hur världen är, och hur människor är bestämmer till stor del utkomsten av våra tankar.

En förställning behöver inte vara sann för att den ska vara giltig för dig. Det räcker att du någon gång blivit övertygad om att... SÅ HÄR ÄR DET eller så där gör alla, eller typisk honom/henne.

Alla våra tankar om vår verklighet filtreras genom våra övertygelser och föreställningar om världen och de är i sin tur formade av de som vi fått med oss från vår egen historia, kultur och uppväxtmiljö. Lyckligtvis är det här en av de saker som vi faktiskt kan påverka genom att utmana dem.

Vi kan ha begränsande föreställningar och stärkande föreställningar. En begränsande föreställning skulle kunna vara något i stil med... Om det inte gör ont när man tränar så är det inte värt det, eller Nisse på kontoret är en riktig slarver och honom kan man inte lita på för han kommer från Uppsala.... Det behöver inte ens vara logiskt men det är sant för dig och anledningarna till vad som driver dessa föreställningar kan vara precis vad som helst och ett sätt att utmana dessa är att ställa frågor som definierar, tex Är ALLA som kommer från Uppsala opålitliga och slarviga? Är det verkligen inte värt det om det inte gör ont? Kan du ge ett exempel på när bra träning inte gör ont?

Jag personligen stöter på kommentarer om att det kan vara stötande när jag lägger ut bilder om träning och hälsa i sociala medier och då kan det låta så här...:) Vet du att det många som blir provocerade av att du lägger ut bilder på dig när du tränar...( sagt med en underton av att så borde man ju inte göra ) och allt som oftast beror det här ju på att personen själv i fråga blir provocerad och det är LÄTT att provocera med träning och hälsa:-) och dessutom, vilka är de där "många" kan det handla om på sin höjd 2-5 personer som personen i fråga faktiskt har kommunicerat med eller bär personen rösten från flera hunda? Det lär vara sagt att i slutänden så pratat alla bara om sig själva ändå.

För inte är det väl lika provocerande att lägga ut bilder om inredning eller bilar om du tex skulle ha det som intresse..... Eller vad säger dina föreställningar...?

Att titta inåt och att våga vara BRUTALT ÄRLIG i sin självransakan är ofta ett effektivt motmedel till våra begränsande övertygelser och kan många gånger hjälpa oss att bli den där icke-dömande och ödmjuka människan som vi innerst inne skulle vilja vara....

Den mening du sätter till ditt liv styr utkomsten av det. Om du vill ändra ditt liv så behöver du ändra vad du menar med det.

Så uppmärksamma och definiera dina begränsande övertygelser och krossa dem!

Uppmärksamma kraftgivande, stärkande övertygelser och förstärk dem!

  • All träning som blir av är bra träning...

  • Människor är unika och intressanta oavsett var de kommer ifrån....

  • Bara för att jag tror att det är sant så behöver det inte vara sant...

Buddha lär ha sagt: Om det är sant för dig så är det sant, om det inte är sant för dig så är det ocksä sant...

Nu ska jag i alla fall cykla från Knivsta till Kista (43km) där jag kommer att möta upp mina fina naprapatkollegor från form träning & hälsa kl 9.00 för att gå en utbildning i stötvågsbehandling:)


11 views0 comments

Recent Posts

See All