• Hälsoriddaren

På samma scen som The BEATLES!


För ett par veckor sedan höll jag i ett av mina föredrag "Holistisk hälsa och Personlig ledarskap" på och i anrika Gröna Lundsteatern. När jag kom in i lokalen så slogs jag av den sköna och lite magiska tivolikänslan som bara verkar finnas på riktiga tivolin som tex Gröna Lund.

När jag står där och förbereder mig på scenen så nämner beställaren att självaste The beatles har stått på exakt samma scen där jag nu skulle tala för den fast anställda personalen på "Grönan" och det var faktiskt en lite mäktig känsla och jag föreställde mig hur det måste ha kännts för publiken när de såg de uppträda... Som förband åt Lill-Babs! Undrar om någon av dem minns varandra? Lill-Babs som å ena sidan var på toppen av sin karriär och å andra sidan Beatles som precis var i starten av sin...

Hur som helst så gav det mig en känsla av att tillhöra något större för en stund:) att få stå där och titta ut över samma vy som de hade tittat ut på för 50 år sedan kändes bra på något sätt.

Just att kunna föreställa sig och att använda fantasin som verktyg är ett av många fantastiska verktyg som vår magiska hjärna kan använda sig av för att skapa just din bild av verkligheten. Hjärnan tänker i bilder och metaforer oavsett om vi har svårigheter med att återskapa tydliga bilder i vårat inre... Om jag bara nämner några slumpvist utvalda ord så ska vi se vad hjärnan hittar på... Färgen orange, doften av kryddnejlika, röd, vit, nyfiken, barn...

Mest troligt kommer du att tänka på en stund i livet som hamnar i tiden kring den 24 december och kanske är du liten och minns tillbaka till den där spännande känslan av att det snart är dags för den stora dagen...!?

Just detta med hur hjärnan fungerar ihop med våra minnen fascinerar mig otroligt mycket och är tongivande i mitt sätt att använda mig av Professionell coaching oavsett om det är för privatpersoner eller ren business coaching. Att kunna skapa ett medvetande där du har tillgång till din fulla potential och den enastående kraft som du berikats med som människa är målet med det Holistiska Ledarskapet. Att på ALLA NIVÅER skapa KRAFT, ENERGI och TOTALT ENGAGEMANG.

För att kunna skapa en miljö som genomsyras av engagemang och energi oavsett om det är på arbetsplatsen eller i privatlivet (de hör oftast ihop;) så behöver man också VÅGA utmana sina tankar och idéer om verkligheten och tänka att kanske...kanske...kanske kan saker och tinga förhålla sig på ett annat sätt än jag är övertygad om att det är. Att våga vända på alla stenar och utmana våra föreställningar om världen, att våga vara BRUTALT ÄRLIG mot oss själva, att göra en ärlig och fullständing självransakan av vårat inre innebär ofta en vändpunkt för de männsikor som jag coachat och träffat genom åren... Det vill säga, när du på identitetsnivå väljer att göra den förändring du behöver göra för att komma vidare i livet så sker en massiv utveckling och stora krafter sätts i rullning! Du ändrar helt enkelt din blåkopia av verkligheten eller dina grundvärderingar om hur saker och ting förhåller sig i livet.

Ett exempel skull kunna vara att du identifierar dig själv som en rökare, snusare eller något annat beteende och så länge som du är övertygad om att det är en del av dig så kommer det att vara oerhört utmanande att bryta det beteendet och ersätta med ett mer kraftfullt och givande beteende... Väldigt få människor ville förmodligen som barn bli en rökare men med hjälp av tonårens förvirrade tillstånd och ständiga påverkan av kompisar, föräldrar och förebilder så byggs det destruktiva beteendet in som en "vanekrets" i vårat medvetande och förankras med kraftfulla känslor vilket leder till att det landar på identitetsnivå och du börjar identifiera dig med ett beteende som du från allra första början inte hade önskat att du hade... Så när du bestämmer dig för att vara något annat än "en rökare" så kommer du lättare kunna bryta det negativa, destruktiva mönster som hållit dig kidnappad under så många år och jag pratar av egen erfarenhet då jag faktiskt också varit rökare en gång i tiden (trots att jag tränade och ansåg mig vara en hälsosam människa) och det skapade en del förvirring inom mig och när jag en dag för ca 20 år sedan pratade med mig själv och funderade över hur jag skulle vilja beskriva mig själv så bröt jag beteendet och slutade tvärt och har inte rökt sedan dess!

Hej jag heter Nikola och jag är en RÖKARE kändes inte rätt... Jag ändrade det till: - Hej jag heter Nikola och jag är en hälsoinspiratör som älskar att jobba med allt som har med kroppen att göra... Kändes bättre:-)

Efter föredraget ger jag några konkreta tips som om du som åhörare väljer att göra något utav dem kan leda till stora positiva förändringar på lång sikt och för att kunna göra den förändring som krävs så behöver vi ibland vara MODIGA och VÅGA testa någonting nytt enligt devisen:

"Vill du ha samma resultat som du alltid har haft så ska du fortsätta göra som du alltid har gjort... Om du vill har nya resultat så måste du göra på ett nytt sätt!"

Eller som den kände ledarskapscoachen Anthony Robbins säger.

"CHANGE your BLUEPRINT, CHANGE your LIFE!"


28 views0 comments

Recent Posts

See All