top of page
  • Hälsoriddaren

Du MÅSTE se den här filmen! PÅ RIKTIGT!


Ibland kommer en sån där film som man önskar att verkligen ALLA ser...! Den här filmen om SOCKER är så oerhört viktig och visar klart och tydligt vad det är som gått så käpprätt åt skogen gällande vår övertro på den etablerade akademiska sanningen om vad som är bra för oss och inte. Jag minns när jag för ungefär 10 år sedan jobbade som lärare på en utbildning i Uppsala för blivande Hälsoutvecklare/coacher på det som kallas för Yrkes Akademin, mina ämnen var kost och näringslära, anatomi och fysiologi. Anatomi och fysiologi var inga större utmaningar och relativt lätt för eleverna att ta in som fakta och sanningar men med kostläran så var det annorlunda och det var jag beredd på som tur var:) Jag hade en stark övertygelse redan då om att Livsmedelsverket och den etablerade sanningen om ohälsans ursprung inte stämde. Jag påtalade också för klassen att jag blivit rådd att hålla mig till Livsmedelsverkets rekommendationer om kost och näring... Det kunde jag hålla till viss del. Jag minns att jag sa:

- Det här är vad jag kommer att lära ut till er och sen kommer jag att berätta hur jag tänker och varför jag jobbar på ett annat sätt med mina klienter.

Jag sa också:

- Inom 10 år kommer pendeln ha svängt och ett nytt paradigm kommer fram inom kost, näring och hälsa, då kan ni minnas det jag sa:)

Jag jobbar med sånt som funkar!

Efter mina "påståenden" om fett och socker så ringde elever upp Stephan Rössner (Bantardoktorn) och Livsmedelsverkets experter som påtalade att de jag sa inte stämde överens med den etablerade sanningen. Skolans ledning oponerade sig också och sa åt mig att hålla mig till det som Livsmedelsverket påstår. Sagt och gjort så blev det och det kändes FEL!

Titta på den här filmen TILLSAMMANS med den du lever med, förmedla budskapet till dina barn och barnvakter. Filmen är också roligt upplagt så den är kul att titta på!

Här är länken till filmen

http://www.svtplay.se/video/6614800/sockerfilmen/sockerfilmen-avsnitt-1


9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page