top of page
  • Hälsoriddaren

Är du en FORCE FOR GOOD?


Jag har en strävan... och det är att vara en kraft som verkar för det goda i samhället.., en kraft som sprider goda energier och som strävar efter ett samhälle som vill till en ljus och fin framtid! Jag gillar att vara en "Force for GOOD!" Hur får vi fler människor att anamma denna livsinställning och hur gör vi när vi själva hamnar i lägen av tvivel och misstro kring männsikor goda intentioner...? Vad är det som gör att vissa människor anser att de har rätten på sin sida att vara elaka mot andra människor, att de kan behandla andra medmännsikor som att de inte har något värde...!?

Våra värderingar och det vi tar för sanningar dvs våra föreställningar om tingens ordning spelar säkerligen en stor roll i detta. En föreställning är något som vi gärna tar för en sanning men som faktiskt inte behöver vara sant. Låt mig beskriva ett exempel...:

Du har hela ditt liv vuxit upp i ett samhälle som har påtalat att Romer (eller Zigenare som många slarvigt beskriver dem) är ohederliga och tjuvaktiga, att man måste passa sig för dem om du är rädd om dina prylar... Den här begränsande föreställningen riskerar med största sannolikhet att påverka ditt sätt att tänka kring inte bara vissa Romer utan ALLA Romer och kanske till och med alla som liknar Romer... Så om du står i ett rum och plötsligt märker att din plånbok är borta och det finns en person som stämmer in på din föreställning så är det den som får skulden ( även om plånboken hela tiden låg i din väska utanför rummet) även om det motbevisas så håller föreställningen ett grepp om din hjärna som säger... Jaja för den här gången jag MEN OM plånboken hade varit borta så skulle det har varit HEN som tagit den!

Föreställningar påverkar kemin i våra hjärnor! De skapar förändringar i hjärna och lyckligtvis går det att utmana våra föreställningar och lära och mer kraftfulla och kraftgivande föreställningar... En sådan kan vara: Det finns inga misslyckanden, bara misstag som du kan lära dig av!

Vilka begränsande föreställningar har du och hur skulle du kunna bli av med dem? Vad behöver du tro på för att tänka om?

En föreställng kan ofta märkas genom att man kan sätt "Så här är det" framför det du tycker, även om det inte är sant!


5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page