Professionell COACHING

PAKETLÖSNINGAR

Ett av de mest kraftfulla verktygen för att förstå sig själv och göra medvetna val är coachning. Det ger dig möjlighet att utveckla ditt sätt att tänka, vara och lära.

 

Coaching är INTE rådgivning och det är heller inte terapi... Coaching är ett sammarbete mellan klient och utövare som syftar till att nå klientens maximala potential, att hitta lösningar på problem, hitta nya perspektiv eller helt enkelt bara bli ännu bättre. 

 

När gav du senast dig själv tid att reflektera och verkligen känna efter hur du vill ha ditt liv, hemma och på jobbet? Har du förverkligat viktiga drömmar? Är du redo att göra nya medvetna val och utmana dig själv på nytt?

 

Coaching handlar många gånger om att ställa rätt frågor. Att ha ett coachande förhållningsätt som ledare får andra att växa och utvecklas. Det ökar självmedvetenheten, och tryggheten hos människor så att de vågar ta steg de inte ens funderat på innan. På köpet får du mer självständiga kollegor och tid över till att leda.

 

- Visste du att en nyligen publicerad undersökning av GALLUP institutet pekar på att endast 13% av alla anställda känner sig engagerade i sitt jobb?!  Länk till artikeln HÄR

 

Holistisk ledarskapsträning och chefs/VDcoaching
  • Ledarskap är något du gör inte något du är.

  • Det är inte en förmåga du är född med... 

  • Ledarskap är något du kan lära dig, något du kan utveckla.

 

Du som chef och ledare ställs inför utmaningar dagligen som kräver en kropp och ett sinne i balans, att vara ledare är att vara förvaltaren av företagets energi och för att kunna inspirera och engagera dina medarbetare så är det viktigt att dina inre förmågor är på topp. Det handlar om allt från att kunna vara empatisk, motiverande och en duktig kommunikatör. 

 

Det gäller också att kunna vara duktig på att se de långsiktiga effekterna av de beslut som tas vilket kan vara nog så svårt i dagens samhälle som till stor del är uppbyggt kring snabba beslut och kortsiktiga lösningar.

 

Första steget till ett tryggt ledarskap är att förstå dig själv. Då kan du på allvar också förstå andra. För att detta ska kunna ske så behövs själv-kunskap, själv-insikt och en förmåga till att kunna var flexibel och anpassningbar gällande behov och känslor i specifika givna situationer... En säker och trygg ledare anpassar sitt ledarskap efter var och ens individuella behov och situation.

 

Professionell coaching på chefs och ledarnivå sker alltid efter en initial träff där vi går igenom nuläge, önskat läge och de behov som finns att täcka. Därefter utvecklas en sammarbetsplan som syftar till att utveckla dig som ledare. Professionell coaching handlar om att se vägarna, hitta lösningar och blicka framåt med en starkt positiv kraft.

ICFs 11 kärnkompetenser "din trygghet som klient"

The following eleven core coaching competencies were developed to support greater understanding about the skills and approaches used within today's coaching profession as defined by the International Coach Federation. They will also support you in calibrating the level of alignment between the coach-specific training expected and the training you have experienced.

 

Finally, these competencies and the ICF definition were used as the foundation for the ICF Credentialing process examination. The ICF defines coaching as partnering with clients in a thought-provoking and creative process that inspires them to maximize their personal and professional potential. The Core Competencies are grouped into four clusters according to those that fit together logically based on common ways of looking at the competencies in each group. The groupings and individual competencies are not weighted—they do not represent any kind of priority in that they are all core or critical for any competent coach to demonstrate.

 

A. Setting the Foundation  

 

1. Meeting Ethical Guidelines and Professional Standards
2. Establishing the Coaching Agreement

B. Co-creating the Relationship
3. Establishing Trust and Intimacy with the Client
4. Coaching Presence

C. Communicating Effectively 
5. Active Listening 
6. Powerful Questioning
7. Direct Communication 

D. Facilitating Learning and Results  
8. Creating Awareness 
9. Designing Actions 
10. Planning and Goal Setting
11. Managing Progress and Accountability